Cattery van de Yvelaar

Noorse boskat kittens, klik op een foto of kies een pagina uit het menu

20 april 2020: wat een toestand in de wereld. Probeer gezond te blijven. Op dit moment zijn er geen kittens, misschien wel over 6 weken. Mochten er inderdaad kittens komen, dan is bezoek normaal gesproken welkom vanaf 5 weken. Dan zijn we al weer 11 weken verder en hopelijk hebben ze dan een normalere situatie

24 januari 2020: het is rustig geworden. Vandaag gaat Michele nog verhuizen en dan zijn alle kittens verhuisd. Ik mis ze wel, gelukkig komen er goede berichten van de nieuwe baasjes

31 december 2019: de laatste dag van het jaar is aangebroken. De tijd vliegt tegenwoordig voorbij. Alle kittens hebben een nieuw thuis gevonden en vanaf half januari gaan ze uitvliegen. Voor 2020 zou ik graag een nestje zien van Isabel en Jari en van Ivy en Jens. We zullen zien of het gaat lukken. De beste wensen voor 2020 en alle goeds voor mens en dier.

20 december 2019: we hebben nog 1 kitten dat een nieuw thuis zoekt: Claudine, een zwart met wit gemarmerd poesje. Ze kan half januari 2020 verhuizen. Informeren naar Claudine mag maar we wachten nog een maand met toezeggen. Claudine is de kleinste van het stel en we willen even bekijken of zij zich verder goed ontwikkeld.

12 december 2019: Claudine blijft nog steeds achter maar weegt inmiddels toch 900 gram. 7 kittens in 1 nest is toch wel erg veel en Enya is blij dat ze zelf allemaal eten.

11 september 2019: Kenneth en Alen zijn verhuisd, Ellen gaat binnenkort. De tweeling van Circe groeit goed. Hun geboorte was niet de bedoeling, ergens is iets niet goed gegaan met de poezenpil. Dipper is een dikkert, 5 weken oud en al bijna 800 gram. Mabel is wat kleiner dan haar broer. 2 vrolijke kittens. Ze zijn beide nog beschikbaar en kunnen omstreeks 19 november verhuizen.

7 augustus 2019: de oudere kittens zijn verhuisd. Ellen, Alen, Tonny en Kenneth maken de boel nog onveilig. Wel een stuk rustiger, het aantal bloempotten dat van de vensterbank af valt is wel gelijk gebleven.

Het is al weer wat rustiger aan het worden: Denzel, Vivian, Sylvester en May zijn verhuisd. Sean, Grace en Henry blijven nog even. Gelukkig blijft ons jongste kwartet nog 6 weken. Daarna is de rust wedergekeerd en zien we wel weer hoe het in 2020 loopt.

25 mei 2019: de vierling van Gwinneke is ook al weer 2 weken oud en ze groeien goed. Oogjes zijn open. Ook zij hebben namen gekregen van acteurs. De oudere kittens staan iedere morgen te drammen voor de achterdeur. Ze zijn erg graag buiten en alles wordt onderzocht (ook de bakken met waterlelies en dat geeft een nat resultaat). Tonny en Ellen zoeken nog een nieuw thuis, een optie nemen is mogelijk.

Gwinneke is zondag 12 mei 2019 bevallen. Helaas is 1 kitten dood geboren maar de andere 4 gaan goed. Het zijn drie katertjes (1 rood gemarmerd, 1 rood gestreept met wit en 1 blauw/witte). En 1 poesje: een zwart tortie met wit. Foto’s staan nu op de site.

Circe heeft 19 maart 2019 een tweeling gekregen van Jens: Denzel en Vivian. Vivian heeft een nieuw huis gevonden

Enya heeft 24 maart 2019 een 5-ling gekregen van Jens. Grace, May, Henry, Sylvester en Sean hebben een nieuw thuis gevonden.

14 mei 2019: Vivian en Denzel zijn nu 8 weken oud en groeien goed. Denzel weegt bijna 1300 gram en Vivian 1130 gram. Ze worden met de dag sneller. Met de 5-ling van Enya gaat het ook goed. Die zijn 7 weken oud en iedereen eet zelf al heel goed: brokjes, blik, vers vlees, snoepjes, alles gaat er in. De tuin is helemaal geweldig. Ze staan allemaal voor de achterdeur te springen om naar buiten te mogen.

3 mei 2019: het gaat uitstekend met alle kittens. Ze worden met de dag behendiger en zijn nergens bang van, alles moet worden onderzocht. Vivian en Denzel zijn 5 dagen ouder en dat is te zien. Ze gaan als een speer. Denzel weegt nu al meer dan een kilo en hij is nog geen 7 weken oud.

Wij zijn de poezen Gwinneke, Circe, Isabel, Enya, Ivy en Norah. De katers Jens en Jari en dan ben ik er nog; Monique. Wij wonen in Den Bosch en zijn een kleine hobbymatige Cattery van Noorse Boskatten. Hobbymatig wil niet zeggen dat het niet serieus is. Alle katten worden regelmatig getest op hart- en nierziektes d.m.v. echo en zijn DNA getest. Af en toe zijn er kittens die in huiselijke kring worden opgevoed.

Contact opnemen kan door te bellen naar : 0653877986 of te mailen naar: noorseboskatjes@ziggo.nl

Lid van Mundikat:

Noorse boskat informatie site

Mundikat is aangesloten bij de FIFE

We hebben ook een Facebook pagina.

Vorige Bericht

© 2020 Cattery van de Yvelaar

Thema door Anders Norén