Cattery van de Yvelaar

Noorse boskat kittens, klik op de rechter foto voor contactgegevens. Klik op de linker foto voor het Blog.


21 september 2020:

Nieuw thuis gezocht voor Clint.

Clint E is een kitten van Ivy en Jens, geboren op 22 juni 2018. Hij is blauw gemarmerd met een beetje wit(als u eerdere berichten van 2018 terugkijkt ziet u zijn jeugdfoto’s).
Hij woont op dit moment in België. Zijn baasjes zijn verhuisd van een huis met een tuin naar een appartement en dat vind hij niet leuk. Een tweede kat is geen optie daarom hebben zijn baasjes met pijn in het hart besloten om een nieuw thuis te zoeken.
Hij heeft de laatste 2 jaar alleen gewoond maar we verwachten geen probleem met andere katten. Hij wil wel graag een tuin.
Eventueel kunnen ook spullen zoals de krabpaal worden overgenomen. Aangezien dit een jonge gecastreerde kater is, is hij niet gratis maar dient in onderling overleg een bedrag te worden vastgesteld. Ja, een goed thuis is belangrijk maar voor niets gaat de zon op.
Als iemand serieuze belangstelling heeft, graag een reactie met een toelichting dan stuur ik die door naar de eigenaar.

6 September 2020: de kittens zijn nu 14 weken oud. Het aftellen voor vertrek is begonnen. Blue en Elijah gaan een halfbroer in België gezelschap houden en Simon gaat bij Diesel wonen. Betty gaat bij een halfzus wonen. Ook Caroline en Sam gaan goede baasjes krijgen. Ik zal ze weer missen want ze zijn erg leuk.

06 juli 2020: de jeugd is al weer 5 weken oud en vandaag hebben de eerste 2 zich de trap opgehesen. En vervolgens staan ze boven te P iepen want omlaag is wel weer eng. De eerste 3 kittenbezoeken zijn geweest en Betty, Simon en Blue hebben een nieuw thuis gevonden.

21 juni 2020: het gaat goed met de kittens. Ivy had ze naar zolder verhuisd maar de wasmachine is blijkbaar toch vervelend dus ze heeft nu iedereen weer naar beneden gehaald. De eerste stapjes door de woonkamer worden gemaakt. Iets te ver weg lopen is geen probleem, even gillen en moeders komt je wel halen.

7 juni 2020: vrijdag 29 mei is Ivy bevallen van een zesling. Het gaat goed met moeder en kinders, de kittens groeien prima en Ivy zorgt goed voor ze. Als namen had ik een hele lijst met meisjesnamen van liedjes. Na de katertjes van 2 jaar geleden zouden nu toch wel poesjes moeten komen maar nee, 4 katers en 2 poesjes. Katers is toch een stuk lastiger.

Caro ( Sweet Caroline), Betty (Blacky Betty), Simon (Simon Says), Sam (Samba Pa), Elijah (Like Elijah), Blue (Mr Blue Sky).

Ik heb de indruk dat er op dit moment minder kittens zijn dan anders. Er is zeer veel belangstelling. Ik heb liever niet dat iemand een kitten kiest bij gebrek aan meer keus. Ik hanteer in principe dat wie het eerst komt ook de eerste keus heeft. Op dit moment zijn er opties voor alle kittens. Ik wacht nog een week of 2 zodat iedereen een beter beeld heeft. Daarna kan de 1ste geïnteresseerden de keus opgeven, vervolgens de 2de enz. Het is heel goed mogelijk dat geïnteresseerden afvallen omdat hun eerste keus reeds in optie is. Vanaf 5 weken is bezoek mogelijk en dan weten we meer. Interesse opgeven in een kitten kan maar ik weet pas na de 5de week of er kittens beschikbaar zijn.


20 april 2020: wat een toestand in de wereld. Probeer gezond te blijven. Op dit moment zijn er geen kittens, misschien wel over 6 weken. Mochten er inderdaad kittens komen, dan is bezoek normaal gesproken welkom vanaf 5 weken. Dan zijn we al weer 11 weken verder en hopelijk hebben ze dan een normalere situatie

Wij zijn de poezen Gwinneke, Circe, Isabel, Enya, Ivy en Norah. De katers Jens en Jari en dan ben ik er nog; Monique. Wij wonen in Den Bosch en zijn een kleine hobbymatige Cattery van Noorse Boskatten. Hobbymatig wil niet zeggen dat het niet serieus is. Alle katten worden regelmatig getest op hart- en nierziektes d.m.v. echo en zijn DNA getest. Af en toe zijn er kittens die in huiselijke kring worden opgevoed.

Contact opnemen kan door te bellen naar : 0653877986 of te mailen naar: noorseboskatjes@ziggo.nl

Lid van Mundikat:

Noorse boskat informatie site

Mundikat is aangesloten bij de FIFE

We hebben ook een Facebook pagina.

Verder Bericht

© 2020 Cattery van de Yvelaar

Thema door Anders Norén