Cattery van de Yvelaar

26/27 februari 2022 kittens geboren. Af en toe Noorse boskat kittens, klik op de rechter foto voor contactgegevens. Klik op de linker foto voor het Blog.

26/27 februari 2022: Enya is bevallen van een 4-ling. 3 kittens op de 26ste en de 27ste kwam er nog eentje bij. 1 poesje en 3 katertjes.


18 februari 2022: Circe is bevallen van een tweeling. Florida en Dakota. Jari is de vader.


2 januari 2022: iedereen de beste wensen en alle goeds voor het komend jaar. Iedereen is er weer bovenop gekomen. De kittens groeien als kool en eten zelfstandig.


10 december 2021: we hebben een paar hoogst vervelende weken achter de rug. Mabel is erg ziek geworden toen de kittens 6 dagen oud waren. Bacterie/virus is onduidelijk. Daardoor gestopt met het geven van melk zodat alle kittens geflest moesten worden, 7/8x per dag. Georgia heeft het helaas niet gehaald en is na 11 dagen alsnog overleden. Met moeder en kinders gaat het nu wel de goede kant op. Mabel heeft de zorg weer op zich genomen maar de kittens zijn nog wel afhankelijk van de fles.

23 november 2021: zo te zien 3 poesjes en 3 katertjes. Op dit moment is er interesse voor alle kittens. Over een maand ongeveer weten we of er nieuwe baasjes gevonden zijn.

9 november 2021: er zijn gisteren 6 kittens geboren. Mabel en Jari zijn de trotse ouders. Een hele opluchting: Jari zijn “techniek” liet te wensen over en ik ben blij dat het na 2 jaar proberen eindelijk gelukt is. Nadere informatie volgt.

4 juli 2021: er zijn kittens geboren. Ivy en Tonny hebben 5 kittens gekregen. 3 poesjes en 2 katertjes. Nadere informatie volgt.

24 December 2020: een vreemd jaar gaat bijna eindigen. Hopelijk wordt 2021 een normaler jaar. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2021. Hopelijk kunnen de plannetjes doorgaan en gaan er kittens komen van Ivy en Jari en van Isabel en Jari.


6 September 2020: de kittens zijn nu 14 weken oud. Het aftellen voor vertrek is begonnen. Blue en Elijah gaan een halfbroer in België gezelschap houden en Simon gaat bij Diesel wonen. Betty gaat bij een halfzus wonen. Ook Caroline en Sam gaan goede baasjes krijgen. Ik zal ze weer missen want ze zijn erg leuk.

06 juli 2020: de jeugd is al weer 5 weken oud en vandaag hebben de eerste 2 zich de trap opgehesen. En vervolgens staan ze boven te P iepen want omlaag is wel weer eng. De eerste 3 kittenbezoeken zijn geweest en Betty, Simon en Blue hebben een nieuw thuis gevonden.

21 juni 2020: het gaat goed met de kittens. Ivy had ze naar zolder verhuisd maar de wasmachine is blijkbaar toch vervelend dus ze heeft nu iedereen weer naar beneden gehaald. De eerste stapjes door de woonkamer worden gemaakt. Iets te ver weg lopen is geen probleem, even gillen en moeders komt je wel halen.

7 juni 2020: vrijdag 29 mei is Ivy bevallen van een zesling. Het gaat goed met moeder en kinders, de kittens groeien prima en Ivy zorgt goed voor ze. Als namen had ik een hele lijst met meisjesnamen van liedjes. Na de katertjes van 2 jaar geleden zouden nu toch wel poesjes moeten komen maar nee, 4 katers en 2 poesjes. Katers is toch een stuk lastiger.

Caro ( Sweet Caroline), Betty (Blacky Betty), Simon (Simon Says), Sam (Samba Pa), Elijah (Like Elijah), Blue (Mr Blue Sky).

Ik heb de indruk dat er op dit moment minder kittens zijn dan anders. Er is zeer veel belangstelling. Ik heb liever niet dat iemand een kitten kiest bij gebrek aan meer keus. Ik hanteer in principe dat wie het eerst komt ook de eerste keus heeft. Op dit moment zijn er opties voor alle kittens. Ik wacht nog een week of 2 zodat iedereen een beter beeld heeft. Daarna kan de 1ste geïnteresseerden de keus opgeven, vervolgens de 2de enz. Het is heel goed mogelijk dat geïnteresseerden afvallen omdat hun eerste keus reeds in optie is. Vanaf 5 weken is bezoek mogelijk en dan weten we meer. Interesse opgeven in een kitten kan maar ik weet pas na de 5de week of er kittens beschikbaar zijn.


20 april 2020: wat een toestand in de wereld. Probeer gezond te blijven. Op dit moment zijn er geen kittens, misschien wel over 6 weken. Mochten er inderdaad kittens komen, dan is bezoek normaal gesproken welkom vanaf 5 weken. Dan zijn we al weer 11 weken verder en hopelijk hebben ze dan een normalere situatie

Wij zijn de poezen Gwinneke, Circe, Isabel, Enya, Ivy en Norah. De katers Jens en Jari en dan ben ik er nog; Monique. Wij wonen in Den Bosch en zijn een kleine hobbymatige Cattery van Noorse Boskatten. Hobbymatig wil niet zeggen dat het niet serieus is. Alle katten worden regelmatig getest op hart- en nierziektes d.m.v. echo en zijn DNA getest. Af en toe zijn er kittens die in huiselijke kring worden opgevoed.

Contact opnemen kan door te bellen naar : 0653877986 of te mailen naar: noorseboskatjes@ziggo.nl

Lid van Mundikat:

Noorse boskat informatie site

Mundikat is aangesloten bij de FIFE

We hebben ook een Facebook pagina.

Verder Bericht

© 2022 Cattery van de Yvelaar

Thema door Anders Norén